Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даренията за опожарените села Воден и Крайново надхвърлиха 226 хил. лева

Една от засегнатите от пожара къщи в село Воден.
Снимка: Александра Маркарян

226 493 лева достигна дарената сума за пострадалите жители на селата Воден и Крайново, съобщиха от Община Болярово. Средствата постъпват в обявената от нея банкова сметка.

Предстои разпределението на сумата между останалите без домове жители на двете села при големите пожари през месец юли. Сега хората живеят във фургони и е планирано до идната 2025 година част от тях да получат сглобяеми къщи. Във Воден потърпевши са 13 домакинства, 10 от които са поискали сглобяеми къщи, а останалите три планират да изградят наново опожарените си домове.

Хората с изгорели къщи във Воден ще имат сглобяеми домове до януари

Червеният кръст в Ямбол продължава хуманитарното подпомагане на хората в двете боляровски села, уточниха още от общината. Доброволци и служители на БЧК предоставиха минерална вода на пострадалите домакинства, дарена от частна фирма. Представители на областната организация на Червения кръст разговаряха на място с хората, за да разберат подробности за нуждите, които имат в момента.

Освен набраните средства чрез дарителската сметка на Община Болярово, за нуждите на хората ще бъдат разпределени още 70 хил. лева след съответното решение на КНСБ. Синдикатът планира да подпомогне две семейства във Воден и Крайново.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени