Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Jin Monic изпращат лятото с два нови сингъла “Euphoria” и “We Failed Them”

Снимка: Тодор Василев

Софийската инди-рок банда Jin Monic представи пред Радио София новите си две песни „Euphoria“ и “We Failed Them”. Фронтменът на групата Николай Иванов сподели, че след натрупания опит се чувстват по-свободни да вкарват в музиката си по-неконвенционални звучения.

„Отново на преден фон са Ивайло и Боян като автори на музиката. Останалите се включваме с идеи, но те са водещото ядро, когато говорим за звука. На „Euphoria“ Ивайло написа текста, на „We Failed Them“ аз го написах“, каза Николай Иванов.

Споделя, че идеите за двете песни, както и за две преди тях, са реализирани в наета от тях къща в Рибарица, където отиват за дълъг уикенд преди две години.

„Много щастливи си тръгнахме от там и започнахме да ги шлайфаме тези идеи. Записахме първите две песни, изкарахме ги миналата година и тази година дойде ред и на вторите две“, обясни той.

„Публиката в България е много ограничена като бройка, но има хора, които харесват такава музика. Много е хубаво, че се появяват такива групи“, сподели Николай Иванов.

По парчетата Jin Monic отново работят с Михаил Русев и Янко Генов.

Феновете на групата могат да ги видят и чуят на 17-и октомври 2024 г. на сцената на столичен клуб.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени