Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за силен вятър в 4 области

Снимка: БГНЕС (архив)
Чуй новината! Чуй новината:

Жълт код за силен вятър издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите София-град, София, Монтана и Враца.

Според прогнозата за НИМХ днес над източната половина от страната ще бъде предимно слънчево, а над западната облачността ще е предимно значителна. След обяд и през нощта на места там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, близо до северните планински склонове временно силен и поривист юг-югозападен вятър, който след обяд в северозападните райони ще започне да се ориентира от северозапад. Максималните температури бъдат между 26° и 31°, в София - около 28°.

В планините от западната половина на страната ще бъде предимно облачно. След обяд в Западна Стара планина ще започне да превалява, а през нощта на много места и в останалите планини. Ще духа силен, по високите части и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 22°-25° по северното крайбрежие до 26°-27° по южното. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени