Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арести при спецоперация на полицията в Горна Оряховица

Снимка: Здравка Маслянкова

Полицията в Горна Оряховица задържа четирима души за кражби при специализирана полицейска операция тази сутрин срещу конвенционалната престъпност и срещу купуването на гласове за изборите. Започна и така нареченото "профилактиране" на криминалния контингент, за който на предишни избори е имало сигнали за изборна търговия.

Кварталите "Гарата" и "Калтинец" в Горна Оряховица са блокирани от полиция.

"Има три сигнала заведени, по които се работи, разпитват се съпричастни лица, извършват се проверки", посочи комисар Йосиф Павлов, началник на Охранителна полиция в ОДМВР Велико Търново. За схемите за изборна търговия той заяви:

"Най-често са задължения в магазини и търговски обекти, общо-взето зависимост на гласоподавателите от определени лица. Схема с дърва за огрев все още не сме установили на наша територия към настоящия момент".

 7-8 са лицата от криминалния контингент в Горна Оряховица и Лясковец, с които се работи за противодействие на изборната търговия, поясни комисар Мариян Лонгинов, началник на полицейското управление в Горна Оряховица:

"Колегите от Криминална полиция изпълняват оперативни мероприятия. Дишаме във врата им. Към момента все още е налице, както те сами го определят, ослушване кой ще ги потърси, ще ги потърси ли".

Квартал "Калтинец" е емблематичен за покупко-продажби на изборите. Местните хора отричат.



Снимки: Здравка Маслянкова

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени