Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Великобритания ще надграждат своето стратегическо партньорство

Снимка: Министерство на външните работи

Висока оценка за състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха зам.-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и надграждане на стратегическото партньорството във всички области от взаимен интерес, в т.ч. в рамките и на многостранни формати, съобщи Министерствто на външните работи.

Срещата е била в рамките на връчването на копия на акредитивните писма на новоназначения посланик в сградата на Министерството. Специално внимание в разговора е било отделено на ролята на многобройната българската общност на острова, както и на образователния, научен и технологичен обмен, предава БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Димитър Главчев: Има потенциална опасност от мигрантска вълна

Потенциално има опасност от мигрантска вълна, заяви на брифинг служебният премиер Димитър Главчев след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, на което беше осъдена заплахата за страната ни от рязкото влошаване на средата за..

публикувано на 04.10.24 в 16:19

България трябва да е готова за всички сценарии в Близкия изток

Трябва да сме готови за най-лошия сценарий, защото обстановката ескалира след директната атака на Иран срещу Израел, заяви министърът на отбраната Атанас Запрянов пред БНТ. "Имаме стъпки на отговор, което е следваща ескалация", подчерта..

публикувано на 04.10.24 в 10:50

По съседски: Събития с балкански адрес

Премиерът на РСМ: Няма да се отклоним от членството в ЕС, но няма да лъскаме обувки Правейки оценка на първите 100 дни на кабинета си, македонският премиер Християн Мицкоски отчете, че правителството се е справило решително с..

публикувано на 04.10.24 в 10:05